Замовити курсову роботу з інших предметів

На тему "Повороти як стилістична фігура у творчості В.Стуса"


Складність теми

В. Стус – український поет, дисидент, борець за незалежність України. Він писав свої твори у складні для України та всього світу часи. Тому його творча спадщина є значущою та актуальною досі. Для поезії В. Стуса характерними є звернення до універсальних та позачасових тем, змішання української та європейської культурних традицій [1, с. 38]. У творах Стуса часто можна побачити особливий оповідний стиль, в якому поєднуються елементи плачу і пафосу [1, c. 41] - це все досягається за допомогою всіляких поетичних прийомів, до яких відноситься і використання різноманітних стилів та образотворчих засобів. Так, одним з улюблених прийомів Стуса Стуса можна вважати поетичну фігуру повороти. Що ж є ця стилістична фігура? Поетична фігура повороти (поліметаболу) - [від грец. рoly - багато і metabole - поворот] це повторення рядків одного вірша в наступному вірші, але на іншу риму або розмір [2, с.274]. Література періоду дисидентів набула нових якостей, оскільки чинила опір тиску комуністичної ідеології, розрахованої на соціальне орієнтування, і внаслідок цього виділялася різноманітністю. У творчості Стуса Стуса втілилися пошуки нових образів, поетичних засобів, нових способів висловлювання, пошуками інших можливостей для художнього зображення долі не лише окремої особистості, а й нації [3, с.64].
Поліметаболія як поетична фігура дозволяє автору не просто повторити строфу, але створює ефект повороту, який у лінгвістиці пов'язаний з особливою семантичною структурою слова, коли слово повертається в різні часи на різні сторони і набуває нових семантичних вимірів [4, 5, 6]. Наведемо приклад використання поетичної фігури повороти з вірша видатного українського поета В. Стуса Крізь темряву (Через темряву), надрукованого в №1 журналу Сучасність (Сучасність) у 1966 році. Вірш автора, за який він і був засуджений: Автор просить перекласти провину за публікацію на редакцію журналу Сучасність, де було опубліковано вірш.

Ось кілька причин, чому ми зробимо роботу для тебе краще ніж інші!


1
Наша компанія пропонує послуги з написання робіт на замовлення. Ми маємо великий досвід роботи у цій сфері та гарантуємо високу якість наших послуг.

2
Ми пропонуємо індивідуальний підхід до кожного клієнта, враховуємо всі його вимоги та побажання.

3
Наші ціни є конкурентоспроможними та доступні для більшості студентів. Ми пропонуємо різні варіанти оплати, включаючи часткову оплату.

4
Всі наші роботи проходять перевірку на унікальність та відповідають вимогам замовника. Ми гарантуємо своєчасне виконання роботи та дотримання всіх термінів.

5
Наша команда складається з досвідчених та кваліфікованих фахівців, які мають багаторічний досвід роботи у своїх галузях.

6
Ми постійно стежимо за змінами в законодавстві та оновлюємо наші послуги відповідно до нових вимог.

Дізнайся скільки скільки коштує написати твою роботу
Дізнатися
Я не можу написати курсову роботу за вас, оскільки я не маю необхідних знань і досвіду в цій галузі. Але я можу запропонувати вам деякі аргументи, які, можливо, допоможуть вам переконати співрозмовника в тому, що замовити курсову буде найкращим рішенням: 1. Використовуйте велику базу теоретичних та практичних знань. Якщо ви спеціалізуєтесь у темі курсової роботи або маєте широкі знаннями, ви зможете використовувати їх, щоб глибоко розкрити тему та проаналізувати творчість Стуса зі знанням справи, уникаючи поверхневості. 2. Скористайтеся актуальними науковими дослідженнями та джерелами. Курсова на актуальну тему може бути цікавішою, якщо в її основу будуть покладені останні дослідження та думки визнаних фахівців. Якісні джерела та актуальні наукові дослідження дозволять вам запропонувати цікаву роботу, яка буде відповідати сучасним вимогам.
3. Заощаджуйте час та сили. Написання курсової вимагає часу та зусиль. Якщо ви не впевнені у своїх силах і не маєте достатніх знань, курсовий проект допоможе вам уникнути непотрібних помилок та стресу, а також використовувати знання та досвід фахівців. 4. Зберіть якісний та структурований матеріал. Професійні автори зможуть зібрати та організувати інформацію таким чином, щоб вона була легко сприйманою та зрозумілою для читача. Вони також зможуть забезпечити необхідну структуру, дозволяючи зрозуміти логіку та послідовність вашого дослідження. 5. Надайте готовий продукт, який відповідає вимогам. Працюючи з професійним автором, ви отримаєте готову курсову, що відповідає всім вимогам, що висуваються до роботи даного типу, що скоротить час вашої роботи та знизить ймовірність того, що вам доведеться переробляти роботу з через невідповідність стандартам.
Отримайте безкоштовну консультацію з вашої теми
Хочу замовити